Tarihçe

Dumlupınar Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 14.02.1994 tarih ve 94.5.332 sayılı kararı ile açılmıştır.

Yüksekokulumuz ülkemizin kalkınma planlarının ilke ve hedefleri doğrultusunda enerji, eğitim ve sağlık hizmetleri gibi çeşitli alanlarda vasıflı ara eleman ihtiyacının karşılanması, insan gücüyle eğitim unsurları arasında bağ kurulması için örgün eğitim bazında, iki yıllık ön lisans eğitim öğretimi yapan yükseköğretim kurumudur. Yüksekokulumuzda Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları 14.10.2014 tarihinde açılmıştır.

Yüksekokulumuzun Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programına 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılından itibaren  öğrenci alınmaya başlanacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2020, Cuma