Aday Öğrenci

Sevgili Aday ÖÄŸrencilerimiz;

Bu sayfa, Dumlupınar Meslek Yüksekokuluna iliÅŸkin genel bilgilere ve 2023 YKS tercih kılavuzunda yer alacak programlarımıza iliÅŸkin bilgilere rahat bir ÅŸekilde ulaÅŸabilmenizi saÄŸlamak amacıyla oluÅŸurulmuÅŸtur.

2023 YKS tercih döneminde, Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda yer alan programlardan herhangi birini tercih etmeyi düÅŸünen siz deÄŸerli aday öÄŸrencilerimizin, ihtiyaç duyabilecekleri çeÅŸitli bilgilere yer vermeye ve ihtiyaç duyabileceÄŸiniz daha ayrıntılı bilgilere ulaÅŸbileceÄŸiniz linklere yer vermeye özen gösterdik.

İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda, isteyen öÄŸrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli Ä°ngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Ä°steÄŸe baÄŸlı yabancı dil hazırlık programı süresi, YKS Kılavuzlarında belirtilen öÄŸretim sürelerine dahil deÄŸildir.

Ä°steÄŸe baÄŸlı yabancı dil hazırlık programına kayıt, eÄŸitim-öÄŸretim faaliyetleri ve sınavları; “KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° YABANCI DÄ°L HAZIRLIK SINIFI EĞİTÄ°M-ÖÄžRETÄ°M VE SINAV YÖNETMELİĞİ” ne göre yürütülmektedir.

EÄŸitim Modeli

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda yer alan programlarda eÄŸitim öÄŸretimin normal süresi iki yıldır (dört yarıyıl). Azami eÄŸitim-öÄŸretim süreleri ise dört yıldır (sekiz yarıyıl). Yaz okulunda geçirilen süreler eÄŸitim-öÄŸretim süresinden sayılmaz. Ä°steÄŸe baÄŸlı yabancı dil hazırlık sınıfında geçirilen süreler, normal eÄŸitim-öÄŸretim sürelerinden sayılmaz. ÖÄŸrencilerin kayıt yenilememe nedeniyle kayıtsız olarak geçirdiÄŸi tüm yarıyıllar, deÄŸiÅŸim programları veya özel öÄŸrenci kapsamında yurt içi veya yurt dışı yükseköÄŸretim kurumlarında geçirilen yarıyıllar ve ders tekrarı yapılan yarıyıllar ise normal ve azami eÄŸitim-öÄŸretim süresine dâhildir.

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda yer alan programlara kayıt olan öÄŸrencilerin mezun olabilmeleri için, müfredatta yer alan tüm derslerin ve stajın, MU (Muaf), YT (Yeterli) veya baÅŸarılı harf notu ile tamamlanmış olması ve AGNO’su en az “2,00” olması gerekmektedir.

EÄŸitim-ÖÄŸretimin baÅŸlamasıyla birlikte, tüm detayların öÄŸrencilerimizle paylaşılabilmesi amacıyla okulumuz konferans salonunda "Oryantasyon Programları" düzenlenmektedir. Düzenlenen oryantasyon programları, okulumuzun sosyal medya hesaplarında yeniden izlenebilecek ÅŸekilde yayınlanmaktadır.

Staj Uygulamaları

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda yer alan programlarda 3+1 eÄŸitim modeli uygulandığından, kayıt olan öÄŸrencilerin mezuniyet koÅŸullarını yerine getirmiÅŸ olması için 4. dönemde staj yapmaları gerekmektedir. ÖÄŸrenciler stajlarını yurt içinde özel (ilgili staj komisyonunca uygun görülen) veya resmi kurum ve kuruluÅŸlarda yapabilirler.

Meslek yüksekokulumuzda yer alan programlarda stajla ilgili iÅŸlemler; “KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° STAJ YÖNERGESÄ°” ne göre yürütülmektedir.

Kıyafet ve Donanım Gereklilikleri

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda kayıtlı öÄŸrencilerimizin, okulumuz Laboratuvarında gerçekleÅŸtirilen uygulamalı derslerde, zorunlu kıyafet uygulaması yoktur.

Ücretler

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda yer alan Alternatif Enerji Kaynakları Teknoloji programlarında kayıtlı öÄŸrencilerimiz, Laboratuvar kapsamında iÅŸlenen derslerde kullanacakları araç ve gereçlerle ilgili herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda yer alan programlara yeni kayıt yaptıran birinci öÄŸretim öÄŸrencileri ve okudukları programın normal öÄŸretim süreleri içerisinde yer alıp kayıt yenilemesi yaptıracak birinci öÄŸretim öÄŸrencileri, katkı payı ve öÄŸrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

Program Ä°çerikleri

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda yer alan programlara iliÅŸkin bilgiler, kabul koÅŸulları, ders müfredatları, mezuniyet koÅŸulları, mezunların alacakları unvanlar, üst kademe eÄŸitime geçiÅŸe iliÅŸkin bilgiler ve istihdam olanaklarına iliÅŸkin görüÅŸler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin web sitesinde (https://www.dpu.edu.tr) ve Dumlupınar MYO web sitesinde (https://dumlupinarmyo.dpu.edu.tr) yer alan “Bilgi Paketi” sekmesinde ayrıntılı bir ÅŸekilde duyurulmaktadır. Bilgi paketine eriÅŸmek için aÅŸağıdaki baÄŸlantıyı kullanabilirsiniz.

https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna

Burs İmkanı

Meslek Yüksekokulumuz Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programına Ösym puan sıralamasına göre ilk 5'te kayıt olan öÄŸrenciye Aydem Enerji firması tarafından burs verilecektir.

Dumlupınar Meslek Yüksekokulunun BulunduÄŸu YerleÅŸke

Meslek Yüksekokulumuz Kütahya ilimizin Dumlupınar ilçesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde 2020-2021 eÄŸitim öÄŸretim yılında hizmet vermeye baÅŸlamıştır. KuruluÅŸun ve kurtuluÅŸun ÅŸehri olan Kütahya’ya 75 km uzaklıkta, Afyon iline 65 km ve UÅŸak iline 60 km uzaklıkta olan Dumlupınar ilçesi, Dumlupınar Savaşı’nın yaÅŸandığı savaÅŸ meydanları, ÅŸehitlikler, anıtlar ve savaÅŸ müzesinin bulunduÄŸu tarihi öneme sahip bir ilçedir. Ayrıca 30 km uzaklıkta Zafer Havaalanı yer almaktadır.

Meslek Yüksekokulumuz içerisinde 1 adet kantin,1 adet Alternatif Enerji laboratuvar, 1 adet kütüphane, 1 adet amfi, 1 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.  

Kısmi Zamanlı Çalışma Programı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dumlupınar Meslek Yüksekokulunda öÄŸrenim gören öÄŸrencilerimizin 2547 sayılı Kanunun 46. Maddesine göre, kiÅŸisel ilgi ve yetenekleri doÄŸrultusunda okul dönemlerindeki boÅŸ zamanlarını deÄŸerlendirerek iÅŸ kazası ve meslek hastalıkları riskine karşı sosyal güvence altında çalışmalarını saÄŸlamak, hiçbir saÄŸlık güvencesi olmayan öÄŸrencilerimizi prim ödemeleri Üniversitemizce karşılanmak üzere 30 gün prim ödemesini doldurduktan sonra genel saÄŸlık sigortası kapsamına almak, kiÅŸiliklerini ve becerilerini geliÅŸtirmek ve iÅŸ disiplini edinmiÅŸ, üretken bireyler olarak yetiÅŸmelerine katkıda bulunmak ve diÄŸer taraftan da öÄŸrenim giderlerini karşılamaya çalışan öÄŸrencilerimizin aylık gelirlerine katkıda bulunmalarını saÄŸlamak amacıyla “Kısmi Zamanlı Çalışma Programı” düzenlenmektedir. Kısmi zamanlı çalışma programının kontenjanları ve çalışma koÅŸulları her sene dönem baÅŸladıktan sonra açıklanmakta ve öÄŸrencilerimizin baÅŸvuruları alınmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2023, Pazartesi